Nu kan vi återvända till dagboken:

3 juni: Vi har hunnit ända till detta datum utan att en enda rad har blivit skriven i vår dagbok. Nya som vi är på platsen, så har det myckna tagit all vår tid i anspråk. Vi har haft en god tid hittills här i Mendi Gud vare tack för det!

Det är söndag idag och tiden närmar sig för den andra gudstjänsten. På förmiddagen döpte jag en äldre kvinna. Marta Boli. Hon har nu en tid erhållit dopundervisning. Må Gud göra sitt verk i hennes hjärta. Evangelisten Dabba bjöd oss till sitt hus där han och hustrun satte fram en god pepparsås åt oss. Han skall predika nu om en stund.

Ato Chali, chefen för Mendi sände idag ett stort, fint får som gåva till oss.

4 juni: Ato Biana Jadata, vår lärare och granne, kom så gärna med sin fru och åt middag idag. Då berättade han om att han vid tiden för eftermiddagens möte igår, var hos några av församlingsmedlemmarna, som råkat i gräl med varandra. Det hade de varit länge och under denna tid hade de inte kunnat tala till varandra. Nu läste Biana Guds ord för dem och lyckades verkligen försona dem. Han var glad för det. Nog var det en väl använd eftermiddag.

5 juni: Tisdagen är, då det gäller kvällen, anslagen antingen för sångövning eller bönestund. I kväll har det varit det förra.

6 juni: Vi har idag firat Kristi Himmelsfärdsdag. Gudstjänst kl 8, sedan höll jag visserligen på med utbetalning av löner. Sedan var två av våra lärare med sina fruar och hjälpte oss att äta av det får som ato Chali sänt oss som gåva.

(Jag har nu också startat en ny flik där jag gör ett register över personerna i Mendi och i vilka inlägg de nämns. Den kommer att fyllas på efter hand som personer nämns.)