Från Dagboken:

18 juni: Ato Idossa hade en hel del att tala om ikväll efter vår aftonbön i kyrkan. Han kom in på mitt rum och vi satt här i stillhet och samtalade. Vi talade om Marta, hans syster. Hon är nu villig att börja hos Hilma i hennes sjukstuga. Djiggi skulle vi allra helst vilja behålla hos oss för alltid. Men nu blir det nog ändå så att hon kommer att börja på seminariet i Nedjo efter regnen. Daniel, Idossas broder vill komma till Nedjo också för att börja i seminariet.

Men han talade även om sig själv. På tjänsten, som inspektor för Wollega, är han trött. Och nu är han erbjuden tjänst hos adventisterna som deras lärare i Addis Abeba. Det reflekterar han dock inte på. ”Men vad har  NI i missionen, den svenska missionen, för mig att göra”, så föll hans fråga. Vi hade inte väntat dessa ord. Han vill komma till oss. Det var hans uppriktiga mening. Tänk, om vi nu kunde göra något för honom. Det måste ske. Gud, led!

Idossa

19 juni: En lördag för alltid många slags arbete med sig. Symöte har hållits idag. Tillströmningen är god – men kan bli bättre.

20 juni: Idag talade vår indiske vän, läraren från regeringsskolan i vår kyrka. Det är märkligt att en indier kan tala så gott och evangeliskt.

Det var kanske denna söndag som dessa bilder togs.

EPSON MFP image

EPSON MFP image

EPSON MFP image

EPSON MFP image

I bakgrunden till vänster ser man Tsehay Tolessa som då var en av dem som bodde på barnhemmet och var med i hushållsutbildningen. Mer om denna utbildning senare i veckan.