Nu måste jag komma med ett extra inlägg och det riktar sig i första hand till mina barn och syskonbarn (kusinerna) och speciellt till syster Eva. Det jag ska skriva om handlar inte om sådant som hände 70 år sedan men det har med det att göra. Det jag skriver om har hänt under de senaste 70 timmarna.

Med anledning av denna blogg så har jag ju blivit nyfiken på personer som figurerar i mina föräldrars liv för 70 år sedan. Bland dem speciellt Ganami som nämndes i inlägget tidigare denna vecka. Jag började en spaning efter henne och hennes eventuella barn. Det visar sig att hon födde nio barn. Två har dött, två finns kvar i Mendi, fyra finns i USA och en i Oslo. Att en fanns in Oslo fick jag nys om tidigare i vecka och i går kväll pratade jag med Iftu i Oslo. Det var mycket roligt att få denna första kontakt.

Hon berättade detta om var barnen finns. Själv kom hon till Norge för 12 år sedan. Eva din gudmor Ganami dog så sent som för fyra år sedan. Tänk vad man kan gå miste om, om man lever ”historielöst” som man faktiskt måste säga att vi delvis gjort. Jag tycker det är märkligt att vi inte haft kontakt och det har de också tyckt. När Iftu kom till Norge så hade hennes mor bett henne söka upp oss men inte vetat hur hon skulle gå till väga. Märkligt att Signe bodde både i Bodji och Nedjo utan att ha kontakt med Ganami i Mendi. Som sagt man kan gå miste om en del i okunnighet. Jag är glad för den del av vår historia som denna blogg väcker till liv hos mig. Jag ser också fram emot att få kontakt med dem i USA.

Jag kommer att lägga upp en flik på min blogg som kommer att heta Ganami. Där samlar jag de inlägg där Ganami nämns. Här en bild på Ganami som ung flicka.

. Ganami