Mellandagarna har vi inte heller någon nämnvärd information om. Men att de tänker på kommande uppgifter och hoppas på ledighet får vi reda på genom korta notiser i brev.

Hur vårt kommande arbete ska gestalta sig vet vi ännu ingenting om. Men vi får nog planera lite som vi vill. Därför är vi i stort behov av förbön, så att Gud må i allt få leda oss på de rätta vägarna.

Det är nog inte utan att de saknar Stjärnes. De har stått mina föräldrar nära allt sedan de träffades på Hagaberg i Södertälje. Det var under tiden Stjärnes var rektors par och Torsten och Elsa träffades där under hösten 1934 och våren 1935. De gick då båda på det som då kallade Bibel institutet. Om Stjärnes skrev de nu 18 år senare följande:

Valborg och Per Stjärne reste hem dagen innan vi kom till Addis. De ämnade komma hem just dagarna före jul. Nog blir det glädje för deras barn, som nu är vuxna ungdomar att få hem sina föräldrar efter en lång tid. Nu är Gustav Arén fältets ordförande efter Stjärne. Vi skulle nog bra gärna ta lite semester efter vi fått lite ordning i vårt nya hem. Men vi har ännu inte tänkt så mycket på denna sak.

Hur det blir med den saken får vi anledning att återkomma till. Nu fick de dessa dagar en liten dagsutflykt till Addis Alem med Eknors får vi reda på i senare brev. Men vi får också reda på att pappa har med sig böcker och säljer 20 på en kort stund på marknaden.

Jag passar på att önska er alla ett GOTT NYTT ÅR. Välkomna att fortsätta följa med under ett, för mig extra spännande år.

Ni är också välkomna att följa den i min nya blog. Det första inlägget kommer att läggas ut 3 januari. Jag passar på att upprepa informationen från förra veckan. Den är nu uppdaterad med exakt rätt länk till bloggen. Det är bara att trycka på länken och följa med i det som hände för 100 år sedan i Naqamte (Lakamte). Vi har ju tidigare i denna blogg följt mina föräldrar när de var där på 40-talet. Nu handlar det om sådant som hände långt tidigare, nämligen 1923 och 1924.

Länk för Nakamte 100 years ago: naqamte.wordpress.com

I den bloggen ska jag på ett liknande sätt lägga ut material om sådant som hände i Naqamte för ungefär hundra år sedan. Jag utgår från ett manuskript till en bok GUD UNDERBARA LEDNING som Gusti Söderström förberett när hon hastigt dog 1947.

Jag kommer inte ligga lika mycket i fas, exakt 100 år sedan, Utan ska täcka två år på ett år. För att på slutet av året vara framme vid årsskiftet 1924/1925 då församlingen i Naqamte grundades. Då planeras en stor tillställning i Naqamte. Dels invigning av en ny kyrka dels ett jubileum.

Det första kapellet som invigdes 25/12 1924 och den nya kyrkan som ska invigas dec. 2023.

Den bloggen kommer att vara på engelska för att fler ska kunna ta del av den. Ni är hjärtligt välkomna att på samma sätt prenumerera på dessa inlägg som kommer varannan vecka. Det är ett mycket intressanta texter som tidigare ej publicerats som jag översatt och nu låter bli kända på detta vis. Jag är tacksam till Margareta Nordblom (författarinnan Gusti Söderström´s barnbarn) som låtit mig få del av detta manuskript. Gott Nytt Spännande År.

Annons