Vi har inte så mycket information om vad som hände under denna vecka. Dels hade de nog mycket att stå i men så var de nog lite besvikna över att det var så mycket att göra med huset de skulle bo i. Följande var i alla fall planerna enligt brevet vi citerade ur förra veckan. Förutom köket som behövde byggas nytt så skriver pappa::

Men även inne i rummen är åtskilligt att göra. Elektriskt ljus finns indraget. Men det är endast för golvlampor, därför försöker vi nog att dra ledningar upp i taket istället. I två kranar kan vi få vatten in i huset. Vi börjar nog med att tapetsera rummen. Amerikanen hade klistrat på tidningar och sedan målat dessa i en mycket mörk grön färg. Därför verkar det vara mycket dystert därinne. Vi ska nu sätta upp tapeter, Det gör vi själva därför blir det inte så dyrt. Alltså behöver vi använda de första dagarna och veckan till arbete på vårt eget hus. Vi kan inte bli färdiga med dessa arbeten innan jul. Någon spis kan vi inte få in ännu på länge. Därför kommer vi att få laga maten på ett fotogenkök. Vi kan köpa bröd. Men till Elsas födelsedag (14/1) vore det roligt att ha lite mer iordning.

I dagboken för 24 och 25 dec står följande:

Vårt hus hade väl blivit lite i iordningställt men inte färdigt. Därför var vi tacksamma för inbjudan att fira julafton hos Eknors. Och på juldagen var det julotta i kyrkan.

Till kyrkan var det bara 20 meter.

Jag passar på att hälsa er alla en GOD JUL HELG.

Naqamte100yearsago.worldpress.com

Jag vill också informera om att denna blogg kommer att få en ”tvilling” som kommer att heta Naqamte 100 years ago. Där ska jag på ett liknande sätt lägga ut material om sådant som hände i Naqamte för hundra år sedan utifrån den information vi har av Gusti Söderström.

Jag kommer inte ligga lika mycket i fas exakt 100 år sedan, Utan ska faktiskt täcka två år 1923 och 1924 år på ett år. För att på slutet av året vara framme vid årsskiftet 1924/1925 då församlingen i Naqamte grundades. Då planeras en stor tillställning i Naqamte. Dels invigning av en ny kyrka kombinerat med ett jubileum.

Som ni förstår så kommer språket jag använder att vara engelska, Ni är hjärtligt välkomna att på samma sätt presumera på dessa inlägg som kommer varannan vecka. Det är ett mycket intressant och tidigare ej publicerat material jag kommer att utgå ifrån. Bloggen ska komma igång i början av januari.

Annons