Den tredje notisen för november månad i dagboken lyder kort och gott

30 nov.

Det har idag varit bröllop mellan Mengesto och Gannami. Allt gick väl. Mycket arbete.

Därför har de inte hunnit skriva om det. Vigselförrättare var Mendis nye präst Matteus Chibsa. Efter prästvigningen den 16 blev han hälsad välkommen i Mendi församling den 23 . Om detta skrev pappa i brevet vi citerat:

Vid högmässan predikade vår nye präst och för första gången trädde han för altaret. Jag var alltså helt fri. Nu är han installerad och det är en stor församling han fått på sin lott. Med barnen medräknade är nu medlemmarnas antal över 500. Han är en ödmjuk och god man.

Två av medlemmarna vigdes redan söndagen den 30. Vi har bara följande korta information och kommentar från Signe i ett senare brev av mamma.

Det var inte så lätt att lämna alla de kära vännerna i Mendi. Signe grät hejdlöst över att inte Gannami skulle följa med. Hon tyckte att Mengesto kunde skaffa sig en annan hustru.

Ur dagboken senare i veckan:

2 dec:

Efter mycket arbete var vi idag färdiga att lämna Mendi och de kära vännerna där. Det var inte lätt att lämna dem. Vi har endast åkt till Nedjo idag eftersom vi tog det sakta på vägen.

3 dec:

Start från Nedjo på morronen, rast vid en flod före Gimbi, vidare ett kort uppehåll i Gimbi och tältning vid Abasena. Allt har gott väl.

4 dec.

Didessa-dalen låg framför, därför bröt vi upp mycket tidigt. Före kväll var vi framme i Lakamte. Härligt!

Håll till godo med dessa tre bilder från bröllopet:

Annons