Den 16 skrev pappa ett brev på tre ark som handlar mycket om framtidsplaner. Bl.a. skriver han om utposten Boke. Ni som följt denna blogg kanske, kanske kommer ihåg att det fanns ett Boke söder om Nakamte som var aktuell för mina föräldrar under deras tid där. Men nu till Mendi-Boke:

I morgon ska jag, Torsten, iväg till en av utposterna. Den platsen heter Boke. Jag har varit där förr också. I morgon ska vi ha så kallat distriktsmöte där. Vi ordnar sådana på olika platser då och då. Vid dessa inbjuds då alla de som bor i andra byar runt omkring också. Det är meningen att vi ska hålla till i deras nybyggda kyrkhydda. Vi kanske sparar invigningen av den och två andra som just nu är uppförda på andra platser, tills missionsföreståndaren kommer ut. Vi väntar ju på honom nu till hösten. I morgon ska det också bli medlems intagning av sådana som fått undervisning under ett år. Från moderförsamlingen här i Mendi ska fyra av de äldste följa med. Så vi blir nog ett helt sällskap. Och var och en av dessa tar säkert vars en pojke med sig. Vi tänker rida med mulor. Nu får vi rida en omväg för att komma till ett ställe där det finns en bro över floden, som flyter fram mellan Mendi och Boke. Nu vore det skönt om det vill låta bli att regna just den tiden vi ska färdas. På den platsen, som vi ska besöka har vi två lärare nu under lovet. Nu är det allt lite svårt att samla folket under vardagarna eftersom alla håller på med sådd. Men denna tid är den enda, som vi kan ge dem. Det är ju därför att vår ordinarie skola här är stängd just nu. Vi är mycket glada över att vi har byskolor igång på inte mindre än fem platser nu. Så många har vi inte förr kunnat driva. Genom detta får många undervisning.

Nu till dagboken där han skriver om besöket:

17 aug. Samling i Boke för dess medlemmar samt Bidjit och Karra vännerna. Många kom och vi fick för första gången ta den nya kyrkan i bruk. Medlems intagning av nio nya.

Lärarna från Karra (Tesgara Hirpho) och Bidjit (Itana Obsi) var också med. De berättade om sjuka som blivit helade. En av dessa var med. En ung man från Bidjit hade just nu kommit till tro. Han var också med. Tesgara var också ombedd av en trolldoktor att besöka honom.