Den 1 aug. 1952 skrev mamma ett brev till ”Vår älskade Thyra”. I det står det:

Den 1 april var det du skrev till oss, tack Du kära vän. Jag borde skrivit mycket förr, men så har dagarna gått. Jag tror dock att jag sände Dig ett brev som mötte ditt på vägen. Jag hoppas det, annars är Du väl ledsen på oss att vi varit tysta så länge. Men jag kan försäkra att vi inte glömt Dig. Vi pratar ofta med Signe om de underbara veckorna vi hade hos Dig. Och då vill hon att vi skall berätta, i det oändliga, om hur vi cyklade, badade och lekte i sanden. Hälsa Betty att jag kommer ännu ihåg hur god toskatårtan var som hon kom till sjöstranden med. Och Elsa och Göstas lydiga hund pratar vi ofta om. Och hur varmt och gott det var hos tant Thyra när det stormade ute.

Nu kom småflickorna springande och ropade på mamma. De har varit hos Lola, det är Lydias hund som är kvar. Hon fick valpar igår och det är ju sådan fröjd. Signe älskar allt vad ”barn” heter. Ja de är så duktiga våra flickor. ett stort tacksägelseämne är det att de är så friska.

Nu har vi en konfirmandklass igång. 9 ungdomar och en äldre läser. Må Gud få bli levande och verklig för var och en av dem. De vill ju alla vara kristna, men ibland känner vi att de inte har upplevt det som gör dem till segervinnare över det gamla.

Nu är det väl bara tre månader till som vi får vara här. Sen kommer väl Hanssons åter. Vi kommer sakna Mendi, det har varit en rik tid, ett märkligt Guds verk är igång här och i byarna runt omkring. Det blir ett nytt arbete, och all början är ju svår. Så är Addis Abeba en storstad, så långt ifrån vad vi älskar. Men må vi få vara till någon nytta där.

Det ser ut som om vi skulle få lämna både Gannami och Ragato här. De har fått friare, och säkert är det till deras bästa att de får egna hem. Särskilt Gannami som varit hos oss så länge. De blir så lätt bortskämda och fodrande. Men nu sedan påsk har hon varit så snäll och duktig. Pojken som hon skall gifta sig med heter Mengisto. Han är nu snickarlärling. Han är Gud vare tack en helt annan typ än Olkaba. Jiggi i Nakamte har det så svårt. Vår kära kära Jiggi. Den Ragato skall gifta sig med heter Terfa och är nattvakt här. Nu går både Ragato och han i konfirmationsläsningen. Sedan är det meningen att han skall försöka sig på att arbeta i Hanssons kök.

Med tiden blev Ragatos man evangelist. Läs mer om henne i inlägg 21:40. Alla våra ungdomar

(Jag märker att jag utan att tänka på har gått över till en ny numrering. Tanken var att siffrorna skulle stå för det år respektive den vecka då inlägget publicerades. I och med detta år har det blivit 52:.. som då blir det år det handlar om.)

Annons