Vi har sparsamt med information från månadsskiftet juni/juli så även detta inlägg får täcka två veckor. Den  4-6 juli skrev pappa så här i dagboken och där har vi kanske förklaringen till att det inte finns brev eller dagboksanteckningar från dessa veckor:

Nu är det sista arbetet med betygssättning gjort. (På tal om det så berättade Kes Tesgara Hirpho , när jag pratade med honom för ett tag sedan, att  något år (kanske detta blev han etta både i den akademiska klassen och i Bibelskolan samma år.)

Examen – vår andra i Mendi är lyckligt över.

En söndag (6/7 1952) med dop och nattvardsgång utöver det vanliga på förmiddagen. Sedan följde söndagsskolavslutning, predikan och förhör av 39 personer, som nu står i tur att få bli medlemmar.

I mitten av juli skrev mamma ett brev till vännen Thyra som vi ska återkomma till. En del av brevet handlar dock om pappas arbete på skollovet:

Vi är krya och har det gott. Vi har nu skollov och det är skönt. Torsten njuter av att få arbeta ute i jorden, han bekämpar ogräs för tillfället.

Var detta pappas semester? Under både första och nu andra perioden hör vi inte om att de får någon nämnvärd semester. Vidare ur brevet:

När de rensar i det här landet så gör de så att de hackar och låter ogräset ligga kvar. Efter nästa regn slår det ju upp igen. Först när Torsten kom och införde att de skulle samla ihop och bära bort ogräset, så skrattade de. Men nu skrattar de inte, de ser att den där ”goftan” (husbonden) begriper allt en del.

Annons