Ur brev skrivet i mitten av februari:

Det har varit en s.k. högtidsdag idag, en sådan som Etiopien har rätt så gott om. Och eftersom vi vanligtvis är så fast i arbetet på skolan så är det inte alls illa med en fridag. Vi har t o m slagit ihop lite mer lov för skolbarnen i det att de är fria i morgon också. Med sådana dagar som dessa då hinner vi med lite av sådant arbete som annars inte hinns med.

Till exempel att skriva brev. Från dessa dagar har vi ett långt kopie-brev till vänner och ett med bifogat brev till en juniorförening. Ur dessa brev ska ni få delar i två inlägg. Först om byggmästaren Torsten:

Vi har just i dagarna börjat två kyrkobyggen i två byar i vilka vi har regelbundna möten ett par tre söndagar i månaden. De lokala deltagarna bygger själva sina lokaler. Men den ena platsen har fått lite hjälp genom en snickare, som vi sänt till dem. Och här hemma i Mendi har vi just påbörjat sjukstugebyggnaden till vilken folket i Mendi själva samlat in medel. Det skall bli ett hus med fyra rum som kan rymma totalt tio sjukbäddar. O, vad roligt det ska bli att få det färdigt. Men det är så svårt att hinna med så pass stora byggen vid sidan om allt det löpande arbetet. men det är roligt att få vara med.

Det är torrtid härute nu. Vi har inte sett till en regndroppe på flera månader och det dröjer ett par månader till innan regnen återvänder. Därför är allt så torrt som det kan bli här ute i Afrika. Men vi har gott om vatten i vår källa. Det är en stor förmån. Och vi har bara 200 meter till källan. Där nere har vi också vår torrtids trädgård. För här inne i Mendi kan man inte köpa en enda sorts grönsak. Om någon vecka börjar en två månaders fasta under vilken man inte kan köpa något kött. Men vi får allt skjuta lite vilt under den tiden. Vi har ett jaktgevär och vilt har vi på nära håll.

Nu talar våra båda flickor folkets språk. Det går så fint. Ibland talar de t o m det språket sinns emellan. Vi försöker förstås att hålla på att de ska tala på svenska med varandra. Men de leker ju med barnen här och så åker språket alldeles gratis in. Det är svårare för oss vuxna.

Mer om flickorna i nästa inlägg.