I dagboken har vi lite längre skildringar nu.

23 dec: Jag har varit i Killtokarra idag. Det var mitt första besök där. Lydia, ato Baisa, Fofa och jag for dit med jeepen. Det gick fort och bra.

Efter en stund började folket samlas. Baisa talade först, sedan jag och på det följde dop av åtta barn. Vi hade det gott i all enkelhet. Hyddan, som väl inrymde 50 personer, blev verkligen fullsatt. En bänk och några runda stolar fanns att sitta på. Alla övriga, som inte rymdes på dessa, fick sitta på golvet på gräs.

Bland åhörarna fanns det sådana som endast för en eller två månader sedan kommit till tro på Jesus Kristus. Och dom berättade om flera, som nu ville komma. Hela landet tycks vara öppet för evangelium. Var finns skördemännen?

Efter det ordinarie mötet visade Lydia bilder, flanellograf, folket fick lära sig bibelverser, sånger och Guds bud. och så blev det sjuklingarnas tur. Vid ett tiden var mötet eller samvaron slut. Ato Deresa bjöd på middag och medan vi åt kom en man och bjöd oss hem till sin hydda. Vi tackade ja.

Då vi alltså var färdiga med första middagen gick vi ut och följde en man som kallade oss. Men denne var inte den som först bjöd oss utan en annan. Nå ja, vi fick nu äta i hans hus. Och strax kom den förste igen – blev ledsen förstås. Vi hade allt så inget annat att göra än att nu gå till hans hus.. Middag för tredje gången på en timmes tid. Allt smakade gott.

24 dec. Julafton hos oss i Mendi. Middag i vårt hus, kaffe hos Lydia och kväll hos oss. Barnen är stormförtjusta. Om en stund ska de få julklappar. Ett bra träd har vi fått till ”gran”, det är en eucalyptus – 2,5 m hög – allt årsväxt.

Posten kom igår med goda brev från Sverige. – Det är varma dagar och kalla nätter, morgnar och kvällar.

Idag fick vi ett brev från ato Dabba, som är i Karra. Han skriver om att Goma f.d. trolldoktorn gått hem i tron på Jesus Kristus. Kampen hade varit svår in i det sista. Satan lämnade inte Goma ens den sista timman. Han frestade honom och talade om att evangelisten Dabba, tagit hus, träd och allt från honom. men Goma svarade att han nu ville dö i tron på Jesus och inte som Satans barn. Medan Dabba, Goma och de övriga nytroende där i Karra tillsammans bad ”Fader Vår…” dog Goma. En Satans tjänare som räddats, har gått hem.

Jag passar på att önska er som läser denna blogg en GOD JUL med denna 70 åriga julhälsning. Jag är tacksam för hälsa och att fortfarande höra till dem i världen som har tillgång till mycket mat. Och så vill jag önska fred, samförstånd och framgång till landet vi förflyttas till via denna blogg. / Paul