Den 11 oktober skrev mormor ett brev som också är bevarat. Hon berättar om både jordbruket och många vänner i högt tempo utan att bry sig om att sätta punkt och börja nya meningar. Jag citerar delar av det så som hon skrev, redan nu även om det dröjer innan det når fram till Mendi:

Mina Älskade Barn.

Hjärtligt tack för brev som idag kom från Skoghus och tänk så lustigt då jag nyss läst det, så knackade det och in träder barnen från Högmark Britta och Lennart och så lilla Gunnar och hade Elsas brev till Högmark med som jag skulle få läsa, så hade jag hört i telefon att Nils också fått brev från Eder så i eftermiddag kom Vira fram till Björsäter och då hade hon det med så i dag var det riktigt storartat att få läsa tre brev och gott att höra att Ni var krya men det är ju länge nu sedan breven skrevs. Gud låte barnen slippa kikhostan men det är väl knappast troligt då lekkamraterna har den men Herren hjälper.

Vi har haft Brittsommar här nu det har varit vackert i två veckor så vetet har börjat växa nu där rapsen var förut potatisen är plockad men blev dålig skörd nu tar de upp beter, och i kväll ställer de in korna för allvar och sedan reser Carl till Riksdagen han har ju varit uppe i Stockholm många gånger även förut det är så mycket sammanträden nu för tiden. Igår var Carl och Ingeborg åt Lunnavad Carl är med i styrelsen och fruarna var bjudna med.

På min namnsdag var några vänner här av de äldre så moster Elin hälsar Er och faster Hilda och Sigrid talade om att hon skrivit till Eder hon skall fylla 80 år nu i dec jag förstår hon tänkte resa bort bo borta ett tag medan jag har så mycket blommor sedan min namnsdag stora Gladiolus o. Nejlikor o. Rosor o. Astrar m m men de blir snart slut nu.

Om lördag skall kyrkliga syföreningens försäljning bli så jag har köpt en lott åt dig Elsa o en åt Signe spörs om Ni kan vinna någon sak i år.

Mormor Jenny fortsätter att berätta om och nämna många olika personer. Slutligen avslutas även detta brev med korta brev till Signe och Eva:

Lilla Signe. Du ska väl ha ett litet brev också men jag skriver så illa nu för tiden men din Farmor hon är ju också rätt gammal men hon skriver så prydligt jag undrar om Ni har någon sorts frukt som ni kan äta, här är det Åkerö som ser så stora o fina ut men de är maskiga inuti men en del duger ju till äpplemos och det är gott. Flickorna de är så glada åt skolan och Ingrid hon går i slöjden och stickar grytlappar så bra. Glöm inte din älskade mormor.

Du lilla rara Eva. Även dig vill jag sända en hälsning tänk att det är ett halvt år sen jag såg dig min lilla vän, nu äter du väl mycket potatis så du växer duktigt och är snäll. Gud välsigne Er alla önskar mormor.

Här är en bild där Eva sitter i mormors knä.