Ur dagboken:

31 aug. Elsa kryar på sig gott.

2 sept. Elsa är uppe igen. Idag har hon spelat i kyrkan två gånger. Årets bibelkurs i församlingen har börjat. Ato Djalata Wase från Nedjo är här som främmande talare.

Denne man är en av de män som dessa år är deltagare i den första prästkursen i Nedjo. Vi kommer senare att återkomma till denna kurs.

4 sept. Vi känner det mycket gott i mötena. De är välbesökta. Idag på förmiddagen talade Gamatcho Deno mycket gott. Så gott som samtliga predikanter, har idag ätit middag med oss här.

6 sept. Det är välsignat med denna bibelkurs. Guds ord är nära och verkar.

7 sept. Församlingens president själv bad snickaren Gabese om förlåtelse inför alla i kyrkan. En märklig anda kom till oss i kyrkan.

Samtidigt berättar pappa om en annan uppgörelse som hade med två av deras pojkar att göra. Så här skriver han bl a:

Anledningen till att de flydde var att de satt inne i köket och åt injera helt olovandes. Då jag ropade, svarade de inte. När jag gått runt huset smet de ut och sen ner i majsfältet. Det tog lång tid innan Mengesto ville erkänna detta. Men till slut kom det fram. Han bad om förlåtelse inför mig och jag sände honom sedan genast ner till hans hydda för att där tala ut med Gud. Han gick och vi tror att han mötte Gud.

Hur det gick för den andra får vi inte reda på i dagboken.

9 sept. Söndagen med kursavslutning; predikan, offerinsamling, dop och nattvard. Allt var gott. Insamlingen gick till 121 Birr, den största summa som uppsamlats här på detta sätt. Vi tackade Gud genast. En välsignad veckas samling inför Guds ord ligger bakom.