Efter ett inlägg där mamma har fått berätta så återvänder vi till pappas notiser i dagboken under slutet av juli:

19 juli: Idag har Eva början till mässlingen.

21 juli: Just idag har Lydia och Elsa fått vara med om att se hur Gud hjälpt. Ato Kanas hustru skulle föda, men det ville inte gå så lätt. Slutligen kunde Lydia lyckas få folket att bära hit henne. Och just då hennes krafter var slut och andra mänskliga resurser för övrigt också, så grep Gud in. Vi samlades till bön i kyrkan. Medan vi bad kunde kvinnan tångförlösas. Det blev tacksägelse.

23 juli: Jag och Eva är i säng. Min sjukdom kom hastigt på. Britta, Ingvar och Anna-Greta har kommit på besök. Glädjen är stor.

Nu är pappas notiser korta. Kanske inte så konstigt om han är sjuk. Vidare står det inte mer om det efterlängtade besöket av Britta och Ingvar Nilsson och Anna Greta Stjärne. Hur länge var de hos dem i Mendi tro? Vi får inte heller reda på om de kom med mamma och pappas jeep. Men det vet jag att de inte gjorde, även om jag inte vet varför det inte blev så. Jeepen får vi återkomma till senare.

Nu tillbaka till dagboken:

28 juli: Tills idag har jag fått hålla mig i säng. Det är halsfluss jag haft. Gud vare tack att allt är väl igen med Eva och mig.

29 juli: Ato Gamatcho talade så gott idag vid församlingsgudstjänsten. Bland andra pålysningar nämnde jag om att en fidel kurs (ABC-kurs) för kvinnor ska börja nästa månad.

Efter dagens sista möte, kom försoning till stånd mellan två kvinnor, som länge varit osams. Det var stort att detta skedde. De äldste förstavade försoningsorden för dem och hjälpte dem att ta varandras händer. Sedan följde Guds ords förmaning och bön.

30 juli: Konfirmationsläsningens sista vecka har börjat. Vid äldste mötet beslöt att utvidga evangelisationsarbetet. En predikant ska nu sändas till Karra. Lamessa och Amosa som båda var i Boke i söndags hade där fått se Guds under. En flicka i 15-års åldern som tidigare varit helt oförmögen att gå på sina fötter har blivit frisk sedan hon börjat höra Guds ord.

1 aug.: Ato Jadeta från Boke har idag blivit satt i fängelset här i Mendi därför att han öppnat sitt hus för predikan. Vi har sänt honom en filt och en matta. – – En skrivelse lär ha kommit från Lakamte.

2 aug.: Fången är redan fri. Ato Chali släppte ut honom.

Nu har regnen kommit igång för fullt. Nu om dagarna sätter vi eukalyptus plantor.