Mamma började skriva ett brev den 13 juli. Som vi har sett tidigare så får vi genom mammas brev mer personlig information. Detta brev som skrevs till vännen Thyra är inget undantag. Jag citerar ur brevet som bl a innehåller många frågor om gemensamma vänner i Blekinge men också information om ”gemensamma vänner” i Etiopien:

Vår älskade Thyra.

Nu kan jag helt enkelt inte låta bli att börja ett brev till Dig kära vän. Thyra, nu är det snart den tiden då vi var hos Dig den där oförglömliga veckan förra sommaren. Det kan inte hjälpas att jag längtar och önskar att vi kunde få uppleva en sådan vecka men nu är vi ju långt, långt ifrån Dig kära vän.

Signe har haft mässlingen riktigt ordentligt. Nu är hon kry igen, Gud vare tack. Eva är också kry ännu. De trivs så bra här, men nog är det lite onaturligt för dem att vara så ensamma. Signe leker ganska bra med sin docka och lite andra saker som hon har. Du skulle hälsa fru Nordvist så mycket och säga henne att jag är så glad för de röda koftorna vi fick åt flickorna. Här är ganska kallt nu på regntiden. Jag har t o m långstrumpor på dem ibland. Och klänningarna som de fick av Dig strax vi kom hem de är så bra därför att de inte är så ljusa. Här är ju så smutsigt.

Jag är så tacksam för Gannami och Tjaliti. De är riktigt duktiga. Tack för att du vill fortsätta bedja för dem. Gannami går i konfirmationsläsning nu, och jag är mycket glad för henne.

Så har vi haft besök av Gammada. När vi passerade Nedjo var han på en annan plats och hade konfirmations undervisning. Nu kom han hit och det var så kärt. Amosa, vår pojke från Lakamte som varit på skola i Nedjo i två år, har också kommit hit till oss på skollovet. Han är så glad och käck, och det är så välsignat att höra honom bedja. Så har vi så trevliga pojkar här som Du måste få lära känna så småningom. En, den allra finaste heter Lamesa. Honom är det inte ett dugg svårt att tycka om. Sen finns det andra, som det är mycket svårt att älska.

Det är roligt att ha Brita i Nedjo, men när vi kan få träffa dem vet vi inte. Vägarna är närmast ofarbar nu.

Mamma sänder också med bl a ett Bibelställe – Efesierbrevet 3::14-21 som hon kommenterar så här: ”vår bön för oss själva och dem vi har omkring oss.”

Brevet avslutas så här:

Nu kära, kära Thyra får Du vara snäll och hälsa alla våra vänner. Själv får Du hjärtevarma hälsningar från Dina vänner i Mendi.