Ur dagboken:

28 mars: Vi bevarar en vacker bild från gamla stationen här i Addis. Elsa och jag kom dit för att träffa Aster. Då var det morronbön i hennes hus. Ända ute  i dörröppningen satt en kvinna. Hon såväl som alla de övriga voro försänkta i bön.

1 april: Ansgar II:s första ankomst till Addis. Med planet kom följande av våra missionärer för Etiopien: Fam. Månsson, Ethel Alfredsson och Ingvar Nilsson.             – Nya krafter kommer då de som varit här länge är trötta.

Det är tydligt att de är trötta efter fem intensiva år – 1945 till 1950. Det kanske inte var utan att väntan i Addis var något av semester för dem. De hade ju inte haft för mycket av den varan under dessa fem år.

De första semesterveckorna var för två år sedan i Ambo under april 1948 ( Se: 18:13 På ”semester” i Ambo, 18:14 En semestervecka till, 18:15 Vida omkring på semestern, 18:16 Hälsning från mamma och Signe och 18:17 Hemma och stilla vecka )

Den andra två – tre dagar i tält året efter i Tinfa under april 1949 (Se:19:17 Läger i semesterdalen och 19:18 Han var oss icke till sorg utan glädje). Det blir inte så mycket till semester nu heller som vi kommer att se nästa vecka.

2 april: Vi har just nu vinkat farväl åt Lundgrens och Hilma som reste hem med Ansgar. Så väntar vi på att planet snart ska komma tillbaka för att hämta oss.