Den 24 mars skriver pappa ett brev till sin svärmor. Han beskriver resplanen i detalj, och skriver t.o.m. ner ett tidschema timme för timme, för att hon och de andra i Björsäter ska kunna följa med på deras resa till Sverige.

Nu närmar sig tiden för vår hemresa. Vi har redan nått Addis Abeba på vår resa hem. Här håller vi på med att få visa för olika länder, som vi ska passera igenom. Injektioner har vi tagit i långa rader. Men det är nu alldeles klart.

Från Addis  reser vi först söderut till Nairobi i Kenya. Därifrån går färden ner till Tabora i Tanganyika. Kanske vi ska ha ressällskap med Karin och Johan Nilsson dit. Sedan åker vi in i Belgiska Kongo. Där ska planet ligga i två hela dagar. Troligtvis blir det mycket intressant att få komma så långt ner i mellanafrika.  Platsen som vi ska till i Kongo heter Costermanville, förmodligen ska några missionärer till de olika platserna och nya hemresande tagas upp plats efter plats. Därför går planet till Entebbe i Uganda och sedan till Juba och Khartum. Där är det väldigt varmt. Så får vi se den stora Saharaöknen innan vi via Wadi Halfa kommer till Cairo. I Cairo stannar planet en dag. Där är också så mycket att se på. Men där har vi ju varit på resan hit för fem år sedan.

Sedan lämnar vi Afrika bakom oss och styr färden mot Grekland där vi ska gå ner i Athen. Där får vi bara några timmar eftersom vi ska hinna till Rom samma dag. I Rom ges oss en hel dag. Därefter är vi säkert nöjda med resandet. Vi far enligt planerna  på en dag från Rom till Stockholm. I Malmö ska planet gå ner för en liten stund. Kanske våra anhöriga från Allerum kommer dit. Birger undrade om det skulle gå för sig.

Detta är den uppgjorda planen. Tack för att tankarna ofta ska förvandlas till bönesuckar. Den 25 april på kvällen skulle vi vara i Stockholm. Därifrån ringer vi nog till Björsäter.

Nu i eftermiddag ska Elsa, Signe och jag ut på stan och titta lite om vi kunde finna några saker, som kunde passa att taga med hem, så vill vi gärna köpa dem. Men det är ju inte så mycket som vi får ta med oss.

I dagboken samma dag (24 mars) står:

Idag har åtskilliga av våra vänner här i Addis varit hos Eknors. Eva har fått sin första tand dessa dagar.

25 mars: Jag har ikväll haft den förmånen att få leda nattvardsgudstjänst som hölls i BV:s lokaler i Gullale. Gud gav oss en stilla stund.