Den 12 januari skriver mamma ett brev till ”lilla Mor”.

Hjärtligt tack för brevet som kom med posten igår, och ett har jag fått tidigare. Jag vet inte om jag tackat för det. En glädje och ämne till tacksamhet är det varje gång jag får brev som säger att Mor är frisk. Vi är Gud vare tack friska. Signe har lite hosta på nätterna, men hon är i full fart hela dagarna. Hon har lagt bort att sova middag nu, men då får hon bada ute i solskenet på verandan kl. 5 och sedan äter hon välling och somnar genast. Det är så roligt att se hur hon utvecklas och hur hon pratar.

Idag sydde jag en klänning åt Taito, det är Signes lekkamrat, hon är väl 5-6 år. Och då ville Signe tvunget också ha en klänning. Och jag har visst tyg att sy av men det är svårare att hinna med det. Nu har vi visserligen skollov och jag hoppas hinna en hel del. Men så är det så många saker man skall se till och allting tar sin tid. Men vad det är gott att vara frisk och orka med det ena och det andra.

Idag på förmiddagen tog jag Gannami och Restenesh, Signe och Taito med mig och gick till arbetarna som tröskar . Jag hade med te och bröd och det blev välkommet. Så passade vi på att titta på flodträdgården och den är fin så det är en fröjd att se. Det är ett rent under hur det går att leda vattnet så att hela detta område blir bevattnat och kan bära de härligaste grönsaker nu när allt annat är så torrt. För nu har vi fått torrtid på riktigt.

Ja tänk mamma när vi får träffas och prata om allt, vad det skall bli roligt. Gud låte oss få mötas i frid. Vi vet ännu inte när vi får resa. Vi har ju våra efterträdare här, och de både vill och bör ju få hugga i med ansvaret och arbetet. Men så länge vi är här, så är det ju oundvikligt att vi får ha hand om det. Nå ja, Gud vet ju när bästa tiden är inne.

Idag om en månad ska vi ha bröllop är det tänkt. Det blir alltså på Torstens födelsedag. Det är ju vår kära , kära Djiggi som skall gifta sig. Må Gud välsigna dem och låta dem få bli lyckliga. Det är min innerliga bön.

Nu är det kväll och tid att få gå till vila, det känns att en arbetsdag ligger bakom. Hoppas att lilla Mor  också kan få gå till vila och få en god natt.

Hälsa alla och envar. Vi gläder oss så åt att vi skall få bo i Björsäter. O vad det skall bli skönt. Vi är också bjudna att bo i Vittsjö några månader om vi kommer hem så tidigt så det kan bli före den 10 juni, sedan har de inte plats åt oss.