Fortsättningen av brevet som skrevs den 31 oktober 1949:

Så vill vi förklara en sak. I ett av de senaste hitkomna numren av Missionstidningen finns ett protokoll från styrelsens sammanträde (Jag citerade det i 19:43 men kopierar ordalydelsen här nedan. Vi får väl se under den kommande konferensen hur det var.). Ur det framgår vissa saker som tyder på att vi skulle ha vissa svårigheter inom skaran av missionärer. Det hörs t.o.m. som om vi vore ovänner eller något åt det hållet. Detta skulle vara anledningen till att Per Stjärne skulle behöva resa ut för en kortare tid och så lägga detta till rätta. Det är alldeles fel. Allt är väl med alla av missionärerna. Vi är inte heller alls så trötta som det har pratats om hemma i Sverige. Per kommer helt enkelt för att leda en prästkurs i Nedjo då Manfred reser därifrån. Detta vill vi gärna ha förklarat så tydligt som möjligt. Vi är ledsna att Stiftelsen vill skriva så i sin tidning.

(”På grund av den hjälp, som missionärerna i Etiopien behöva för att komma igenom en del svårigheter, som uppstått i arbetet därute….”)

Tillbaka till brevet och dagboken:

Nu ska jag gå ut och göra i ordning bilen. Därefter är det tid att äta frukost och sedan ska jag åka ner till ett ministerium för att få en sak uträttad.

Med innerliga hälsningar Torsten

31 okt. Vi han bara till trakten intill Backo där vi stannade över natten.

1 nov. Vi nådde lyckligt till Lakamte vid middagstid. Ända från Sirré trodde folket att vår bil var den nye guvernörens. Vi hade åkt förbi honom i Backo. Över allt stod folket och väntade på honom. Vi stannade och talade om att han snart skulle komma.

Lite senare var vi nere och hälsade på guvernören, didjasmatch Desta Makonen. Han verkar mycket trevlig.

2 nov. Manfred och Stina har kommit från Wollega.

3 nov. Guvernören har idag gjort besök på missionen. Trotts allt måste jag förbereda för resan till Addis.