I dagboken finns följande korta notiser.

7 juli: Nu är jag helt färdig att resa till Addis. Från Gimbi har en bil kommit och jag får åka med dem. Så ska jag resa dit för  att se och hämta de kära.

Var kan Amosa och Walana vara ikväll?

8 juli: Efter en snabb och god resa nådde jag tidigt fram till Addis. Det var underbart att få se de mina och den lilla nyfödda. Allt var väl. Nu kunna vi tacka Gud för att hans godhet. Vårt nya barn är stort, kraftigt och duktigt på alla sätt.

9 juli: Flera pojkar har dessa dagar lämnat sig åt Gud på vår skola i Addis. Det är stort.

Skolans rektor Sven Rubenson skrev i Budbäraren om detta m.m. i en artikel som publicerades i slutet av augusti. Jag citerar en del av artikeln som har med detta att göra:

Det första och största vi vill berätta om är att flera pojkar kommit  till en levande tro på Gud. Det började mänskligt sett en fredagskväll ett par veckor innan skolan stängdes. Jag hade hållit aftonbön, som vanligt, och när vi sedan skulle övergå till bönemöte, som vi brukat på fredagskvällarna, förstod jag att Guds Ande var på färde i själarna och inte bara de troende pojkarna och några till av de yngre som stannade utan praktiskt taget hela pojkskaran böjde knä. Efteråt gick jag in till mig. Då kom först en som ville tala med mig och önskade finna vägen till Gud. När han gick, stod en till utanför som ville lära sig bedja. När vi hade bett samman, stod det två utanför och väntade. ”I need to be saved” (Jag behöver bli frälst). så uttryckte en av dem sitt hjärtas rop. Det är så outsägligt stort att få tala om för en sådan människa, att hon är frälst, att hon är friköpt från Satan och att det är hennes Frälsare som kallar henne till sig. Alamu bad och tackade Gud, jag vet inte hur många gånger, för att Han inte kastar ut någon enda. Den kvällen kom det åtta som sökte klarhet, frälsning och frid. Berhanu Homa fick komma och hjälpa mig att tala med dem som inte kunde förklara sig på engelska.

Tillbaka till dagboken.

10-15 juli: Dagarna har varit helt upptagna av uträttningar och inköp.