Den 30 januari skrev mamma ett brev till Nyhult. Det är skrivet till svägerskan Märta, brodern Sten och deras barn: Birgit, Håkan, Ulla och Lill-Elsa. Ur det hämtar vi veckans inlägg:

Du väntade att få brev från oss, skrev mamma, och det kan Du då há rätt till. Du har flera gånger skrivit långa och berättande brev till oss, och det har vi alltid tyckt var så roligt. Så har vi alltid tyckt att mamma skulle få brev, men denna gång får Du eller någon av Er ringa och tala om när brevet kommit och hälsa från oss.

Vi mår Gud vare tack, bra alla tre. Jag blir nog rätt trött av värmen, det är de varmaste månaderna nu fram till i maj när regnen börjar. Och jag bär ju vårt andra barn och blir tyngre dag för dag, så det pressar nog ganska mycket. Men jag har ju bra med hjälp, särskilt med Signe har jag en så utomordentligt präktig flicka som hjälper mig. Hon är den bästa flicka vi har mött i detta land, en riktig prydnad. Annars är det en hel del problem att há hand om ungdomar här, som i Sverige, och vi har 45 st. här nu i åldern 3-20 år och både pojkar och flickor. Men det är roligt också Ni skulle komma och se dem!!

Just nu får vi första skörden av jordgubbar. Ska säga att det är gott för Signe. Ja, att vi är mycket glada och tacksamma för vårt barn behöver jag väl knappast säga. Ni är ju föräldrar, och vet vilken lycka det är med barn. Det är så roligt att se hur hon utvecklas nu, och tänker och reflekterar. Det hon pratar mest är ju galinja, men hon förstår vad vi säger till henne på svenska. Vi har skaffat oss 2 st. små grisar, och dem är hon ju mycket intresserad av. Gris heter ”boje” på galinja men det underliga är att hon säger ”böje” just som vi skulle säga på östergötska.

Ja, nu har jag pratat om oss och vårt, undrar allt hur ni har det också. Det har inte hörts som om det var någon hård vinter hemma i Sverige ännu, av brev som vi fått. Barnen längtar väl efter att få åka skidor och kälke kan jag tro. Det måste väl vara 7 år Håkan blir i maj, så han skall börja skolan. Ja, Lill-Elsa vet jag jag ju att hon var ett i okt och av mamma har jag hört att hon är en så rar liten tös. Och du Sten ska fylla 40 år i mars. Vad det är underligt att tänka att inte pappa var äldre än Ni bröder är nu, när han togs ifrån oss.

Och bror Carl om blev riksdagsman undra just hur han känner det. Att det är allvarliga tider vi lever i, det förstår vi också här ute, även om vi är isolerade och skonade från mycket. Att staten har det dåligt ställt när det gäller ekonomin, det vet vi av att valutakontoret inte beviljar några utresor för andra missionärer än dem, som skall avlösa andra som skall hem för semester. Våra avlösare (Stefanssons) lär komma med Ansgar nu i  febr. Men vi hoppas få arbeta tillsammans ett år.