Ur dagboken:

24 dec. I år har vi firat julafton så: varit hos dr. Lundes på middag, samling kring ”julgranen” och inför Guds ord. Vi har haft det mycket gott. Detta är vår fjärde jul i Afrika. Det är så roligt att vi har Signe. Hon förstår nu något av julglädjen.

25 dec. Juldag. Vi har inte kunnat göra oss helt lediga idag. Lundes var hos oss på middag idag. Kl.5 em. kom alla i Lakamte boende utlänningar: de på skolorna, sjukhuset och vid polisen till oss för tea. En timme senare samlades vi i kyrkan till engelsk gudstjänst då mr. Lister talade.

Om denna dag skriver pappa i ett brev på nyåret:

Det går inte ens att hålla hela juldagen på samma sätt som hemma. Det är ju en vanlig dag och då man står i det dagliga arbetet med alla dessa människor runt om, låter det sig inte göra att taga fritt eller koppla av.

26 dec. Det har blivit något av Annandag Jul idag eftersom det är söndag. Vi väcktes av att Gemam kom och knackade på vår sängkammardörr. Hans fråga var denna: ”Kan jag få bli döpt idag?” Vi talade om saken och bestämde att han först skulle få mera undervisning. Med det svaret var han nöjd.

27 dec. Då jag vid mitt besök nere vid flodträdgården idag hjälpte Chavaka att plocka oat (Physalis), talades vi vid om vad hans vilja var. Han svarade: ”Har jag inte lämnat honom i er hand. Han är inte mer min son. Ni får göra som ni vill.”

Hur önskar jag inte att fadern också ska lämna tron på Mohammed och hans lära. Idag har Gemam fått undervisning.

30 dec. Gemam har fått ett mycket vackert grönt snöre om halsen. Jag upptäckte det idag då han höll på att ösa upp vatten ur källan. Och nu har han börjat att få undervisning i bibeln.

31 dec. Nyårsafton har vi firat tillsammans med doktorns, indiska lärarna, Idossa, Gebre Mikael och gifti Samato. Vi hade en god kväll.

För synd finns förlåtelse – för oviss framtid – hopp och vila i Gud. För detta tackar jag Gud.