Den 9 dec. skrev mamma ett brev till de kära där hemma. Anledningen var troligtvis att hennes tankar ändå var i Björsäter, hos mamma Jenny på hennes födelsedag:

Vi har fått det så obeskrivligt bra med postgången från och till Addis. Det är en indisk köpman som har regelbunden lastbilstrafik och nu har vi börjat sända post med honom. Det är då inte för tidigt att det blev något ordnat. Ja, när jag skrev förra gången var Torsten på konferens, Gud vare tack att han kom lyckligt hem till oss och nu är det väl fråga om att han får fara dit in i nästa vecka igen. Det var så att Elsa Hansson kom med dem när de kom ifrån konferensen. Hon måste upp till Addis för att söka läkare, hon har magrat något så väldigt och har haft besvär av sitt hjärta. Det var nog mest överansträngning tänker jag, det är inga leksaker att få två barn på mindre än 1½ år och så vara pionjärmissionär med allt vad det innebär av slit och svårigheter. Nu ska Gustav skjutsa in henne till Nedjo, och antagligen kunde han inte få någon hjälp med körningen från Addis skrev han idag, utan då ville han ha Torsten med. Ensam kan han inte ge sig ut.

Nu måste jag prata lite om Signe. Hon är mycket rar vår lilla skatt. Signe hon lär sig gallinja mer och mer. Jag säger; det går väl så vi får há tolk när hon skall prata med oss. Vi förstår så lite gallinja. Tänk hon är snart 2 år nu. Den stora flickan på kortet är hennes och vår kära- kära Giggi. Hon är en sådan som man säkert inte finner maken till. Vi är så glada för henne. Signe älskar djur  bl.a. höns. Nyss kom Giggi in med henne storskrikande. På min fråga varför hon skrek fick jag veta att pojken som varit till torget kommit hem med två höns, som han köpt, och nu ville Signe ha dem att leka med, och det fick hon inte, därför var sorgen så stor. Hon börjar säga Nini, det är Signe. Ja, hon är oss mycket kär, den lilla varelsen. Nu sover hon så gott i sin lilla säng.

EPSON MFP image

 

Jag kommer ihåg att mamma frågade om den lilla koftan som Signe hade. Den har min blinda vän från Växjö skickat och skickat till henne.  (Kanske inte med på denna bild.) Byxorna har Giggi sytt i slöjden (Eventuellt dessa byxor?).