16 sept: Lagret inflyttat i affären. Stor dag. Gamada kunde idag sända två pojkar till skolan. Han har besökt deras hydda tre gånger och undervisat dem i fidelerna. Då de idag kom med sin fader kunde de hela fidelen och t.o.m. läsa något. Det var en glad Gamada, som kunde berätta om dem. En glad fader lämnade dem i vår skola.

17 sept: Gamada hade idag en annan sak att tala om. Han har flera gånger besökt en kenjasmatch hus. Denne hörde ordet – men lämnade inte helt det gamla. En dag besökte han på nytt ”kalichan”. Det resulterade i att han blev blind. ”Nu sitter han i sitt hus och det vet alla.” sade Gamada. Även i vårt distrikt verkar Gud. Nu sänder mannen två av sina söner till vår skola.

Jag har för en tid försökt hålla morronbön på amhariska.

19 sept: Denna söndagseftermiddag har vi använt för gudstjänstbesök i Tinfa. Det var pojkarna  som hade förmånen att följa med mig och Gamada. En stor skara vadade över floden Jatå på väg mot Tinfa. Med gudstjänsten gjorde vi så att vi hjälptes åt. Hyddan som användes till gudstjänstlokal fylldes helt.

20 sept: Intresset för vår skola ökar stadigt. Nya anmälningar kommer dessa dagar i tät följd.

21 sept: Idag kom våra sedan länge efterlängtade gäster, Gustav, Giggi och deras barn.

Nu den 18 sept. 2018 flyger Eva-Karin och jag till Addis Abeba och kommer att vara där i  två-tre månader. Vi åker som seniorvolentärer för EFS. Jag har förberett inläggen för denna tid så de ska, om tekniken fungerar, läggas ut automatiskt.

Jag har också förberett en ny blogg. Jag har ju blivit beskylld för att leva i historien. Nu när vi åter ska bo i Etiopien ett tag kan det vara dags att berätta om nuet, speciellt eftersom det händer så mycket positivt och hoppfullt där nu samtidigt som det, p.g.a. av den nya öppenheten, också är spänt. Bloggen kommer att heta:  Etiopien-nu. Om några dagar ska vi försöka komma igång.

Titta då gärna in på: Etiopien-nu.wordpress.com