13 sept: Vi arbetar för fullt med att göra iordning i vår affär i stan. Gamada har återtagit sitt arbete här i bygden.

14 sept: Elever anmäler sig rätt flitigt till vår skola.

15 sept: Snickerirörelsen går framåt. Amosa har börjat som ny snickerilärling.

Denna dag skriver pappa också ett brev till juniorföreningar. Ur kopian till Önneköp citerar jag följande:

Vi har nästan regelbunden förbindelse med yttervärden en gång i veckan. Det är då den s.k. bussen kommer. Och den ska infinna sig här på onsdagarna. Då har den varit på vägen i två dagar från Addis Abeba. Varje vecka undrar vi från vem eller vilka vi ska få livstecken. Vi mår bra här.

Vår lilla Signe trivs alldeles finfint. Hon vet inte om att det finns ett annat land som heter Sverige. Men vi gör allt vad vi kan för att lära henne att tala svenska. Hennes lekkamrater talar ju endast gallinja med henne.

Nog har vi det rätt trevligt, med alla våra pojkar och flickor, som bor med oss här på missionsstationen. De tár det inte så hårt att vi är väldigt stränga ibland. Det går så bra att glömma det fort. Men det blir nog lite bättre ordning på dem efter hand. Man får tá i beräkningen varifrån de kommer. Vårt barnhem är ju till endast för föräldralösa barn. Därför har de allra flesta haft det svårt förut. Oftast är de på ett eller annat sätt då de kommer. Det kan t.o.m. bero på att maten varit dålig eller inte tillräcklig. Men vi har många exempel på då de tagit sig väldigt fort. Det är svårt att få arbete till alla. För arbete måste även afrikanska pojkar och flickor ha. I annat fall gör de mycket galna saker.  Då detta brev når er, då har vi nog just öppnat skolan för det här läsåret. Får vi då särskilt be er vara vår skolas förebedjare? Det vore bra för oss att få veta om ni vill taga det ansvaret. Nu kommer det varje dag både pojkar och flickor, som vill komma in i skolan. Och ännu har vi plats. Vi får nog fyra klasser i år. Det ska bli roligt att börja. Idag har vi haft en pojke här och prövat honom i flera ämnen. Kanske vi ska intaga honom som lärare för en del timmar i de lägre klasserna. Han fick försöka på att skriva en uppsats på både amhariska och engelska. Hade ni klarat det? Man får taga i beräkning att amhariska inte är deras modersmål. Detta språk, riksspråket, får de börja med då de kommer till skolan.

Naturligtvis blir vi glada för nästa hälsning från er. Må ni få det riktigt gott i höst och vinter i juniorföreningen. Det bibelord våra juniorer här har till utanläxa tills i morgon är Ps. 32:8. Och det ger vi också er.

Med vänliga hälsningar 

Era egna Tant Elsa, farbror Torsten och Signe. 

(Detta var det 250:e inlägget på denna blogg .)