Tillbaka till notiser från dagboken som först handlar om pappas resa tillbaka till Nakamte från Addis Abeba där han hade varit den gångna veckan:

22 aug. Denna söndag har givit god vila. Visserligen fick jag åka bil med Gustav ända till Sirré. Men därifrån hade jag att taga mig hem på bästa sätt. Jag tog mig på mina fötter till byn Illi. Det regnade så gott som hela tiden. Därifrån fick jag rida på mula till Gulliso. Det var mycket god hjälp. I Illi låg Ato Wolde Mariam svårt sjuk i astmaanfall. Hans pojke fick syn på mig. Väl framme till Gulliso och avstigen av mulan kom en annan pojke mot mig och sade att det höll en vit man med sin bil, just ovanför floden. Inte mer än 200 meter hade jag att gå och så kunde jag sätta mig in i sjukhusets bil. – Så gör Gud!

23 aug. Åtta av mina män och pojkar gick till Sirré för att hämta mina saker. Där hade jag lämnat Biana för att vakta mina tillhörigheter.

24 aug. Biana, mina åtta man och sakerna kom idag lyckligt tillbaka.

25 aug. Bekoma, pojken med ett ben kom idag till oss.

26 aug. Temesken, Amosas bror fick idag löfte att stanna här.

27 aug. Itafa och Gelos pojke råkade i luven på varandra. Den förre fick en tand inslagen. Bokkassan har idag fått in omk. 40 :- $ då både Wolde Mariam och Kedane redovisat. Köket har kalkats idag.

28 aug. Ruth Permans tjänare Kana dog idag. Därför fick vi först idag, på denna söndag, ordna med kista och hans begravning. Ato Fajsa talade en stund till de många som kommit tillstädes.