17 juli: Vi har idag haft en större samling på grund av Ganamis återkomst. Hon hade att inför alla bedja om förlåtelse. Det gjorde hon inte gärna. Hennes vänner  hade en lång stund för att övertala henne. Det var en gripande stund. Alla flickorna fick lova att lyda och göra sitt bästa. Kanske en sådan stund kan föra välsignelse med sig.

Jag har idag ordnat upp ekonomin för stationen. Vi har för närvarande en god ställning. Våra arbetare är mycket ivriga att läsa.

18 juli: Idag talade ato Idossa  vid vår gudstjänst i kyrkan och i sjukhuset. På grund av starkt regn kunde inte så många komma.

Vägen mot Addis har varit avbruten en tid. Två broar har flutit bort.

Vi var idag bjudna till snickaren Jallatas hus på middag. Kvällen tillbringade vi hos Cohens. Elsa hade över 50 barn i söndagsskolan. Jag har läst en del hemortstidningar idag.

19 juli: Ganami tycks taga det hela mycket förståndigt. Idag har Ruth återinträtt i arbetet på sjukhuset. Gud, give henne mycken nåd och kraft.

20 juli: Idag har vi sått vår första teef för året. Det är mycket regnigt så vi låter våra flickor få sitta hemma på verandan för att lära sig flätningsarbete.

21 juli: Vi försöker plantera kaffeplantor men det är svårt att finna sådana. Mera teef ha vi sått idag.

22 juli: Det regnar varje morron nu. Därför är det lämpligt att ha skola för arbetarna.

23 juli: Lektioner med arbetarna var det första idag. Ato Wolde Mariam gav sig iväg till Backo och jag gjorde iordning en stor boksändning för honom.

(I min bok, I Back(o)spegeln, kan ni få denna boksändning insatt i sitt sammanhang. Läs bl.a. sidorna 19-21 och 30.)

Sedan var det tid att gå till festligheten, som hölls vid landshövdingens kontor med anledning av kejsarens födelsedag.

Större delen av eftermiddagen tillbringade jag hemma för förberedelse av kommande söndags predikan.

Under tiden skriver mamma ett kort brev som jag också skriver av:

Våra kära därhemma!

I all hast måste jag få till några rader. Tack kära Mamma för brev som vi fick för en vecka sedan. Det var så roligt höra om allt, och Gud vare tack för varje meddelande om att Ni är krya. Från Skoghus väntar vi brev, men det kommer nog. Vi hoppas allt är väl också med Er.  Vi mår ju bra, Gud vare tack, dock vållar det oss bekymmer att vår lilla Signe är så petig i maten. Hon är så pigg och rar och trevlig, men ville nog helst att jag inte skulle bjuda henne någon mat. Hon har just börjat leka med dockor. Jag hade ju en så fin docka som jag fick av en god vän när vi for från Kristianstad. Den har hon fått och är mycket glad i den. Ja, nog önskade vi att ni kunde se henne där hon springer och är så trevlig. Jag har en av våra skolflickor som sällskap åt henne nu och henne är hon glad i. Hon heter Giggi och f.n. är det namnet nästan ständigt i Signes mun.

Ja, detta blir inte mycket, men nu skall doktorn fara och jag sänder dessa rader så får Ni ändå en hälsning.

Dagen har varit full av olika uppgifter så jag har inte hunnit. 

Gud med oss. Era tillgivna barn Torsten, Elsa och Signe.