Semesterdagarna i Ambo är beskrivna med korta notiser i dagboken men också i brev som skickats hem till Sverige. Tyvärr så saknar jag ett av breven till de anhöriga.

27 mars. Det är påsklördag. Jag kunde inte motstå frestelsen att gå ner till torget. Rent ekonomiskt blev resultatet 27:- shilling. Särskilt intressant var det att se prästernas glädje över våra böcker.

28 mars. Terenius från Addis är här i Ambo också. Vi har haft en god påskdag.

EPSON MFP image

29 mars. Wolana, som är med oss och jag reste idag till det stora torget i Godhar. (Läs mer om Wolana i 18:7a Pappas arbete.)

Efterfrågan på böcker är som vanligt stor 60:- shilling på några korta torgtimmar är ett gott resultat. Särskilt efterfrågad var Bibliskaberättelser. En äldre godmodig man kom att se mina böcker. Med sig hade han sin son på omkring 10 år. Mannen fattade omedelbart beslut att köpa Davids psalmer. Han tog till fickan efter pengar genast. Sonen som kunde stava sig fram fick strax läsa några rader från Ps. 1. Så blev denna bok genast mannens tillhörighet och han lämnade den åt sonen medan han tackade mig så vördsamt han kunde göra. – Nog kommer den boken att bli läst av den pojken och nog ska fadern sitta bredvid och lyssna oräkneliga många gånger! – Må det ordet bära frukt till evigt liv! – Sådana upplevelser är underbara att göra.

30 mars. Idag har jag beställt mera böcker både från Addis och Lakamte.

Men Torsten var det inte semester ni skulle ha?

31 mars. dagarna går fort här i Ambo. Eftersom amerikanarna just rest härifrån kunde vi få flytta in i lägenheten bredvid Clasons. Därför kan vi tydligt erfara Guds goda hand i det. – Solen skiner och vi njuter.

EPSON MFP image

Denna semesterbild på familjen Person kommer nu att läggas till bilderna som återkommande visas på denna blogg.

1 april. Idag gick vi med Clasons till det vackra vattenfallet. Detta var det vackraste jag hittills sett. Elsa tog hand om en hundbiten kvinna. Hon hade fått ett mycket fullt sår och tre dagar utan behandling förbättrar inte ett sår. Kvinnan var mycket tacksam för hjälpen. – En annan kvinna som kom med sitt sjuka barn måste gå ohulpen tillbaka på grund av brist på medicin.