19 mars. Ännu har inte bilen kommit tillbaka från Nedjo. Nog finns det arbete.

20 mars. Så mycket av arbete som går att göra undan – gör vi dessa dagar.

21 mars. Idag gjorde jag mitt första besök i Boke. Gammada och jag hade ett gott möte med de omkring 25 personer, som i den tidiga söndagsmorgonen samlades i wojzero Wolelas hydda. – Vi talade vars en stund. Efter en stunds samtal var kaffet kokt och vi drack det medan vi åt vars en bit indjera. Vi visade de böcker som vi hade med oss. Nästa möte pålystes och vi sade farväl och red hemåt igen.

Boke är en by som ligger söder om Nakamte och vi kommer att följa med honom dit även senare i vår.

22 mars. Måndag med vanligt arbete. Besök hos grasmatch Ajana, som varit sjuk en längre tid, gjordes i skymningen.

23 mars. Idag fann jag en bra lastbil som är färdig att gå mot Addis.

24 mars. Vi är färdiga för start till Ambo. Jag har inte  tidigare i detta land åkt i en så fin lastbil. Med oss följer Ruth Perman som ska åka till Addis för att därifrån resa till ett nytt arbete i Adola. Vårt arbete i Lakamte har vi överlämnat åt Karin S.

Vi startade kl.5 e.m. från Lakamte och med denna stora lastbil går det inte fort. Någon gång efter midnatt nådde vi ett stycke förbi Sirré där vi ordnade för nattläger. Våra tältsängar ställde vi på vägen framför bilen. Signes korg ställde vi emellan. Så kokade vi kaffe och åt pepparsås. Rätt snart hade de flesta av våra medresande tänt sig en eld. Och så samlade de lite kvistar för att göra sig något att ligga på. Det tystnade snart i vårt läger. Till sist var det bara lilla Signe som rörde sig. Hon lekte för fullt med Ruths vatten flaska. Månen lyste upp hela vildmarken och stämningen av syrsornas spelande var det bästa tänkbara. Efter ett par klatschar i stjärten från mamma somnade Signe så snällt. Det ska bra mycket till som ska överväga en sådan natt i Afrikas ödemark.