Den 9 februari 1948 skrev pappa så här i dagboken:

Idag har vi tre evangelie- och bokspridare ute i bygden. Gud välsigne dem och Ordet.

Någon dag senare skriver han om detta i en artikel i Budbäraren. Vi återkommer till det nästa vecka och återvänder nu till dagboken:

Bråk mellan några av våra barnhemsbarn. – Gott att ha Karin här. Hon läser nu amhariska med oss.

10 februari 1948. Signe upplever idag sin första årsdag. Hon är strålande och mycket snäll. De första stegen har hon inte tagit än. Men det är inte långt kvar.

EPSON MFP image

EPSON MFP image

Jag har ingen aning om denna bild är från denna dag. Men det är klart att det är från denna period för på bilden syns i förgrunden 1-åringen, 35-åringen och 55-åringen. (Se 18:2 Dubbelfel.)

Vidare från dagboken:

Zahai har idag blivit skild från vår skola och barnhem för en månad. En ny flicka har istället kommit in. Hennes namn är Röstinesch.

Aftonbönerna på tisdags- och fredagskvällarna samlar mycket folk.

Idag kom Djåte, Hilmas sjukvårdare, från Nedjo. Han kom för att se om sina två flickor, som ett par års tid bott hos Idossa medan de gör sin skolgång här i Lakamte.

11 feb. Post och bärare från Nedjo kom idag. Allt väl med de våra i Wollega. Posten iordning för Addis.

12  feb. Torgdag – inköp av en ny åsna, livsmedel och försäljning av böcker. Överlag – gott resultat.

Om denna dag skriver mamma i ett brev: Torsten har firat sin födelsedag på torget och han har fått sälja så många böcker.

Tillbaka till dagboken:

13 feb. Vi har nu börjat röja undan för sådd av vete och majs. För tillfället har vi 21 får, 4 åsnor, 1 mula, 1 oxe, 1 ko med kalv och en del höns.. Vår skola fortsätter som vanligt. Några nya elever kommer undan för undan. Det är svårt  att få dageleverna till att komma i tid.