Nu är jag framme vid årets sista inlägg. Det har nu gått tre år sedan jag började med denna blogg och faktiskt så är detta det 199:e inlägget.

Nu ska jag väl avslöja att mitt mål är att följa mina föräldrar, i första hand, under deras fem första år i Etiopien. Det ser ut att finnas en hel del material för det kommande året 1948. Faktiskt 98 sidor i dagboken – i princip två sidor per vecka. I år har jag ju haft begränsat material men det har ändå blivit 62 inlägg.

Som tidigare år så har jag nu sammanfattat årets inlägg. Ni hittar sammanfattningen under fliken: 1947.

Angående jularna 1947/48, den svensk i december och den etiopiska julen i januari, skrev pappa i ett brev på nyåret så här:

Två julhögtider har vi även i år varit med om. Den första lät vi passera rätt obemärkt. Vi samlade krafter för att göra den senare så högtidlig som möjlig.

Den senare kommer vi att återkomma till men nu  först till de sista dagarna av 1947. Pappa skrev korta notiser i dagboken om de fem sista dagarna:

27 dec. Kyrkan har varit föremål för kalkning och storstädning.

28 dec. Idag har jag talat om tiondegivande för församlingen. (Detta tal eller denna undervisning har jag inte något manuskript för. Den är inte heller nämnd i anteckningsboken.)

29 dec. Idag kom tre nya flickor till vår skola.

30 dec. Skolarbete, syn av tröskplats och arbete i flodträdgården.

31 dec. Nyårsafton hos oss tillsammans med mr. Maisson, fru Idosa och Bicha.

Så vill jag passa på och önska er alla GOTT NYTT ÅR. Tack för att ni följer med på denna resa.