Vi har några korta notiser, av olika karaktär, i dagboken från slutet av oktober:

26 okt.: Sedan några dagar har vi haft besök av Lydia Larsson och Eva Sjöberg. Genom matpengar från dem har vi blivit lite hjälpta med pengar.

27 okt.: Lektioner, rivning av hus, tillsyn av arbetare och målning har varit dagens arbete.

28 okt.: Barnhemsbarnen nekade att äta god sås av bruna bönor. Tillrättavisning och indragning av ett mål mat som straff blev åtgärden.

Troligtvis var det skörd från den egna odlingen som det hade kokats sås på. Bruna bönor var en ny bönsort som barnen inte ätit tidigare. Det blev aldrig någon hitt i Etiopien.

Jag avslutar detta inlägg med avslutningen av brevet till Thyra:

Ja, Thyra det är så mycket mera jag borde skriva, men jag får nog ändå sluta. Det är arbete av olika slag som kallar. Du får vara snäll och hälsa alla kära vänner, unga och äldre. Jag borde ha skrivit ett särskilt brev till dina glimtar, (flickorna i Solglimten) men det får bli en annan gång. Hälsa särskilt Wiola, nu har jag hittat en liten flicka som fått hennes klänning, en liten rar söndagsskolflicka. (om denna klänning kan man läsa om i 17:12 Paket på villovägar.) Och Gannami hon är glad över sin pennlåda. Hon går i skolan här nu, i regeringens skola. Vår skola hoppas vi få öppna om 1½ månad. Vi tänkte ju försöka få flickor i 15-20 års åldern, och så försöka lära dem en del praktiska saker också, som kunde bli dem till hjälp när de sedan bildar egna hem. Men må vi framför allt kunna ge dem det bästa, livets ord.

Tack Thyra kär för att Du beder för oss! Innerliga hälsningar från Dina vänner Torsten, Elsa och Lill-Signe