Jag har lite till att dela med mig av från breven i mitten av oktober. Först brevet till de anhöriga:

Nu är det tisdag morgon och jag vill fortsätta lite på brevet. Kl. är 8, vi har just ätit frukost och arbetarna har haft sin morgonbön på verandan. (För er som känner till huset så antar jag att det är den bredare verandan vid sidan om köket, på baksidan – husets sydsida, det handlar om.) Det var Gammada  som ledde den idag, han talade över Joh.3:16. Må ordet få bära frukt. Det är ingen så liten skara som lyssnar, det är 8-10 arbetare, 7 pojkar från barnhemmet, deras kokerska, våra 3 flickor och vår lilla herde.

Lite senare i brevet, när hon skrivit om de olika ”eleverna” som jag nämnt om i tidigare blogg fortsätter hon så här:

Nu hör jag lill-barnet börja vakna till. Hon brukar få ligga på min säng när vi gått upp, då leker hon och gungar i solskenet, vi har morronsol i sängkammaren. Så brukar hon somna till  en liten stund innan hon skall ha 10 målet. Sen ligger hon ute i sin korg hela dagen. O hon är så rar och utvecklas för varje dag. Hon leker och skrattar så innerligt rart. Ja vi är så glada för henne, pappa inte minst.

Nu har Gannami börjat i skolan igen, men hon hinner hjälpa till med disken innan hon går. De börjar kl.9. Idag bakar en av flickorna  (Gete) bröd och den andra har just nu avslutat disken och gjort så fint i köket, skurat bord och bänkar. Jag var just ute och sa henne att det gladde mig mycket när hon var så duktig. Nu får nog kastrullerna en extra skurning också hör jag. (Troligtvis är det Tzehay Tolesa det handlar om. Se även17:40 Tsehay Tolesa)

Jag arbetar inte i sjukhuset, men jag har ändå lite sjukvård. En gammal missionens trotjänarinnan ger jag salva i ögonen 2 ggr. på dagen. Hon bor här uppe och för att hon skall slippa gå ner till sjukhuset har jag fått upp lite salva. Så är det väl ingen dag utan jag har lite sårbehandling o.s.v.

Nu har Ni fått höra lite hur våra morron timmar går. Må Gud av nåd låta det ena som det andra få bli till någon välsignelse.

Till sist i brevet lite väderleksrapport:

Nu ser det ut som om regntiden är slut. Det vore nog väl om Gud ville ge oss lite mera regn annars torkar väl all säd bort, och hur skall det då bli? Undra hur det blivit hemma, det var ju så bekymmersamt med torkan?

Slutligen några rader om Signe ur brevet Till Thyra:

En kväll när jag satt och matade Signe så kom en av flickorna och frågade efter något, hon bara stannade borta i dörren så Signe kunde inte se henne. och då började den stackarn och vrida på sig och hojta  alldeles som hon ville säga: ”Kom så jag får se dig!” Och när så Gete kom till henne så blev hon så glad och lägger det lilla huvudet på sned och skrattar så gott. Ja, det skulle kunna bli ett helt brev om jag skulle tala om hur glada de infödda är i henne och hon i dem.