Denna vecka ska ni få läsa mammas brev till de anhöriga i Sverige av den 11 september i sin helhet och till det ska ni få en ny bild på mamma och Signe. De firade för 70 år sedan sin tredje etiopiska nyårshelg. GOTT NYTT år till er också.

Våra kära därhemma.

I måndags fick vi främmande från Addis. Anna-Lisa och Harry Eknor och deras två små flickor. Den lilla 14 dar äldre än vår Signe och den andra 2 år. De är våra kära vänner så vi är så glada att ha dem här. Så hade de post med sig, och då var det brev både från Skoghus och Björsäter. Det är så roligt med alla brev, men bäst med dem från våra hem. Tack så hjärtligt! O vad det blir roligt när denna innehållsrika låda från Skoghus kommer. Men hur  kan Ni alla vara så snälla och tänka på oss. Vi riktigt blyges och känner oss så ovärdiga. Men tack, tack. Gud löne Er. Idag har vi nyårsdag här i detta land. Det firas så att i går kväll kom det sjungande barnaskaror och ville ha pengar. Idag har ännu mindre barn kommit med någon liten blomma eller citron för att få en liten slant. Sen har flera av våra pojkar kommit och köpt böcker för sina slantar.

Vi har så smått börjat vårt barnhem nu. Ännu är det bara de 8 som tidigare bott på sjukhuset. Men det kommer väl flera vad det lider. Ännu har vi dock inte i ordning så vi kan  tá emot så många fler, så det är bra om det dröjer lite. Vi är Gud vare tack krya.

Lilla Signe blir rarare för varje dag, det är så obeskrivligt roligt med henne. O en sån stor gåva Gud gav oss i henne. Hon har en liten fin tand och ”pratar” gör hon för fullt. Hon ligger ute nästan hela dagarna, vi har ju så bra veranda så hon kan ligga ute även när det regnar. Tidigare var det lite bekymmersamt för hon var så trög i magen men nu sköter hon sig så bra varje morron. Jag har inget i brösten nu, men hon äter potatismos, tomater, bananer och välling.

EPSON MFP image

Detta blir visst mest om Signe, men Torsten skriver ju lite också. Det är kväll och skall bli skönt att gå till sängs nu. Jag var inte så kry ett tag, trodde jag hade fått mammas magkatarr, men det befanns att jag hade – mask i magen – och efter en mask kur mår jag bra. Gud vare tack.

Må så Herren vara när oss var och en, och göre Han oss av nåd till välsignelse. Tillgivne Elsa

Två orsaker till vår brist på material rån dessa veckor kommer fram i detta brev:

Jag saknar det brev pappa skrev samma dag enligt mamma. Var det har tagit vägen vet jag inte.

Vidare så har de problem med hälsan och orkar tydligen inte skriva så mycket. Vi kommer att höra mer om magproblemen.