Det är en vecka sedan jag återkom från Lakamte. Nog har det varit bråda dagar för oss. Hela vårt hus skulle packas ihop. Tafarra  har redan rest in till Lakamte med ett stort lass.

Så här skrev pappa i dagboken den 1 april. Troligtvis handlar det om att de skickat in en del av sitt bohag med lastbil och att deras pojke i köket Taffara fått följa med och se till att det kommer fram i gott skick. Huset som de har bott i kommer efter dem att bebos av Ingvar och Ruth Eknor. Se inlägget Kollegor 16:13 för ett år sedan. Församlingen, som är ny ”ägare” av huset, ska hyra ut det huset och få en inkomst på detta vis.

Med på denna resa följer Hanssons som ska tillbaka till Nedjo och så här står det om början av resan i en artikel i tidningen Vi Juniorer:

Vi  startade från Addis Abeba kl. 7 på morgonen den 1 april. Än en gång stod vår International, missionens bil, lastad och start klar. Denna gång hade den en ovanlig last. Missionär Hanssons pojke på något mer än en månad och vår egen flicka, som var några dagar äldre, skulle ut på sin första långresa. Bilen har två säten. I det bakre tog mammorna plats och mellan sig hade de korgen – gjord av bambu – med de två små. Medan våra vänner på gamla stationen i Addis Abeba sjöng den sista versen på Tryggare kan ingen vara..”, vred vi om startnyckeln och så bar det iväg mot okända öden för både stora och små.

Missionärsbil

Denna bild fanns med i anslutning till artikeln så den får vara med här igen. Om denna bil och denna resa skriver Monica Lindberg i sin bok, Också mitt Afrika, där hon citerar sina föräldrars dagbok:

Med var också biståndsarbetarna Karlsson och Malmlöv. Vi skulle färdas med gåvobilen, från Hägglunds i Örnsköldsvik. Internationalen, en före detta likbil som sänts ut till Etiopien för att tjäna de levande. Nog var paketvagnen rymlig, men den var också tungt lastad!

Tillbaka till artikeln:

Vi tog det rätt sakta under första dagen. På vägen inåt mot Lakamte åker man efter 124 km. genom en plats som heter Ambo. Där tog vi in hos våra svenska vänner, Clasons på lantmannaskolan.

Tydligen har de flyttat dit. Senast vi stötte på dem i denna blogg bodde de i Holeta. Se 16:34 Holeta. Under denna första dag har de rest igenom Holeta igen.

Hur är det i Holeta nu Martin?

Hur det var på resten av resan återkommer jag till i början av nästa vecka.