I brevet jag börjat citera ur fortsätter mamma att skriva om ”tjänare” men nu handlar det om missionens tjänare:

Nu har Torsten gått ut på stan igen. På förmiddagen var han med den lilla missionsbilen till reparation, så var han ute vid flygfältet för att hämta ut ett flygpaket åt Stina. Men en sådan sak gör man inte så fort i detta land. Han fick alltså inget paket på fm. utan har nu gett sig ut igen. Så ringde de från Entotto och bad honom förtulla och skicka iväg ett paket som Per gjort i ordning hem till Valborg. Det blir ju gärna så att han får vara lite springpojke, därför att han inte har något sådär bestämt arbete. Och någon skall vara det och han passar ju alltid på att sälja sina böcker när han är ute, så nog går han i Mästarens tjänst, även om han ibland känner sig lite missmodig och tycker att han inget uträttar. Så snart det blir över för mig skall han åka in och börja ställa iordning bostad åt oss. Det blir ingen enkel sak, men det kommer han att själv tala om när han kommer dit.

EPSON MFP image

Jag har hittat en bild till från Addis Abeba (Churchill Road) från denna tid. Det är här pappa är ”springpojke”. Men denna miljön ska de snart lämna men först måste ju barnet födas. Tillbaka till brevet:

Ja, Mor skrev att det vore roligt kunna förflytta sig hit för några dagar. Omöjligt är det ju inte, flyget går ju så ofta och bra. Välkommen!

Så skulle vi vilja om Carl får tid, att han skrev en förteckning på hur vårt kassakonto är. Vi har klarat oss så bra hittills, men det är en del utgifter som ligger före som tar ganska hårt i kassan, så det kan tänkas att vi får be Carl sända ut lite pengar, om där finns några, men det återkommer vi till. Torsten fick köpa en kostym av en svensk som åkt,e hem och betalningen skulle han få tá ut på Stiftelsen. Så har vi ordnat så vi får ut en symaskin, och det blir ett stort avdrag på lönen. Så kostar det rätt mycket pengar att ligga på sjukhuset här och en extra avgift för förlossningen och efter det behöver jag nog se om mina tänder. Men tro nu inte att detta är någon sorts klagan. Nej, vi har det så bra på allt sätt! Måtte vi nu bara få ett litet friskt och välskapat, och gudfruktigt,  som en av våra vänner bland de svenskarna lärarna uttrycker sig.

Nej, nu måste jag sluta. Var snäll och sänd brevet till Skoghus. Och så får Ni alla de innerligaste hälsningarna från barnen i Afrika genom Elsa.