Vi är i en period med begränsad information, men den 6 september skriver de ett brev hem till de sina:

Våra kära anhöriga!

Denna gång ska Ni få brev så svenska som de kan vara. De har t.o.m. äkta Viktor Rydbergs frimärken. Det förhåller sig så att några svenskar reser hem med svenskplanet imorron och med dem sänder vi dessa brev. Det blir oss omkring 10 gånger billigare. Då undrar Ni väl inte över att vi begagnar oss av denna möjlighet. Och då skickar vi brev både till Skoghus och Björsäter så behöver Ni alltså inte sända breven Er emellan. Men det blir visserligen genomslag (kopiebrev).

Med anledning av detta har jag t.o.m. två kopior av detta brev.

Och vi kan tala om att vi även nu mår bra. Vi har inte något särskilt att berätta om den här gången heller, men lite livstecken från oss är kanske ändå välkommet.

Det verkar som om de längtar efter att få skriva om något speciellt – men de väntar och väntar.

Vi har just nu hållit på med att hjälpa våra pojkar att rensa bruna bönor. De skulle de ju själva kunna klara av. Men det var roligt att få hjälpa till. Och så gissade vi på hur många kilo det skulle bli. Vi får väl se hur det går.  Dessa bönor hade vuxit och mognat nu under regntiden. Nu kommer jag att sätta nya vilken dag som helst. Här är inte så noga med tiden att sätta. Det går ju att sätta två eller tre gånger om året. Det skulle väl särskilt Du, Birger tycka om. Men Du behöver väl inte klaga, som har växthus. Vi skulle nog vilja haft det här, för att krypa in i, då det blir kallt. Men nu går vi mot varmare tider.

Idag börjar vi en ny månad och den heter Pagome. Men den är allt bra liten. Den har endast fem dagar. Dessa fem dagar  blir ju över, då man endast har 30 i varje månad. Och dessa fem dagar blir samlade i slutet på året till en särskild månad. Det är alltså nyår om fem dagar. Då Ni läser detta brev kanske vi firar nyår här ute.

Hur det var året innan kan ni se i inlägget 15:37 Nyårsafton.

Omkring den 1 oktober väntar vi pastor Dahlberg hit till Addis. Han ska ju också komma med flyg. — Något mer om vårt arbete vet vi inte än. Men vi håller på så gott vi kan. 

De har stora förväntningar inför att EFS Missionsföreståndare ska komma på visitation och lösa ett och annat.

I en handskriven not avslutar mamma brevet till Björsäter med följande rader.

Ja Carl vi har förgäves väntat på valsedlar, så vi kunde inte vara med om att rösta på Dig. (Hennes bror var riksdagsman.) Det blev 3.5 kg bruna bönor, så nu ska vi ha bruna böner och fläsk en dag. Vi har köpt en bit fläsk av mejerikonsulten Gunnar Emgård.  (Ytterligare en av experterna.) Han har en del grisar vid sitt mejeri, och för att få pengar till att köpa mjölk för, måste han ibland slakta några grisar. Så går det till i detta land.