Det har hunnit bli mitten av januari och brevet de började skriv den 30 december har inte postats utan vi får följande handskrivna notis i det:

Egentligen ämnade vi sända detta brev till Björsäter, men nu låter vi det gå till Skoghus först. Genom det vill vi få gratulera Far och Mor. Det kan ju inte vara framme till den 18:e januari men kanske strax efter. Gud välsigne er. Tant Jennys brev till Elsas födelsedag kom också fram just idag den 14 januari. Det var roligt. Vi har haft en god dag på allt sätt.  Detta brev sänds med det svenska planet den 16/1.

Varför de inte skickat det med den vanliga posten fick vi reda på förra veckan, men varför det dröjer ända till mitten av januari vet jag inte. För mammas födelsedag den 14/1 se det jag skrev om förra födelsedagen i 15:3. Om årets vet jag inte mer än det som nämndes ovan.

Under tiden har de hunnit med bland annat följande. Den förste svenske diplomaten, Jarring med hustru, har anlänt till Etiopien. Inför det blev de involverade i följande som de också skriver om i detta brev.

Vi var med om att ställa deras hus i ordning nästan alldeles in på tiden för planets ankomst. De fick t.o.m. låna kuddar och lite annat från oss. Det ska bli roligt med en svensk legation här. Den har fått ett alldeles utmärkt hus för sina lokaler. Mellan det jag uträttat idag har jag hållit på med att skriva verb på amhariska. Det är knogit. Elsa har sytt mycket med undantag av de timmar hon var med och städade i Jarrings hus.

 

Är det någon som vet om Svenska ambassaden i Addis alltid funnits på den tomt där den ligger nu eller om huset som de först flyttade in i låg någon annanstans?