Den 30 december börjar pappa skriva ett brev:

Det är söndagseftermiddag – alltså söndagen mellan jul och nyår. För oss har det inte blivit något av med brevskrivning nu på de sista två veckorna. Men nu är det något av ”stilla julstämning” – passande för att skriva lite till de kära i Sverige. 

Nu idag har jag predikat vid högmässan här. Jag talade på svenska och Per tolkade till amariska. Vi gör så här rätt ofta för att våra svenskar ska få tillfälle att förstå det som talas.

Om jag förstår det rätt så är det den första predikan pappa har i Etiopien. Att det gångna året har varit annorlunda på denna front i jämförelse med tidigare år har jag redan kommenterat i 15: 31 – Juniorer i Sverige och i Lakamte.

Helt säkert undrar ni rätt mycket över var vi i framtiden ska tá vägen. Ja, det vet vi inte än. Vid vår senaste konferens här blev det bestämt något angående Elsa och mig. För det första det, att vi nu en del månader framöver ska bo här i Addis för att helt kunna ägna oss åt språket. Vi är mycket glada för det beslutet. Och vi känner oss redan nu så hemma i detta vårt nya hus..

Och så här såg skissen pappa bifogade detta brev:img208

Här på gamla stationen får vi rika tillfällen att vara tillsammans med många människor. Det bor inte mindre än bortåt 80 personer på denna tomt.

Nu sjunger våra barn ute i köket. Vi säger ju nästan alltid så om våra tjänare. De är oftast trevliga. En lång stund under början av denna brevskrivningsstund låg alla tre här inne på skinmattan framför Elsas fötter och stavade på sitt alfabet. Skulle ni inte velat se dem och få känna deras tillgivna kärlek. För att ni nu ska få se dem och Elsa sänder vi med ett kort. Jag tog det på söndagen efter vår ankomst till gamla stationen här i Addis.

Tyvärr så har jag inte tillgång till detta kort. På tal om kort så har jag lagt upp nya bilder på framsidan – bilder som har mer med deras nya liv i Addis att göra.

Jag återkommer i morgon med mer ur brevet. Brevet är långt och det blir för jobbigt att ha allt i ett inlägg. I morgon får ni läsa om hemliga framtidsplaner.